marți, 19 octombrie 2010

MANIPULARE SUBTILA PENTRU A ABATE ATENTIA ROMANILOR DE LA IMPLEMENTAREA ACTELOR BIOMETRICE

   Sistemul foloseste acum la noi in tara,mai multe moduri,foarte subtile,prin care sa ne abata atentia de la ce este prioritar la ora actuala:implementarea actelor biometrice.
   Este adevarat ca nivelul nostru de trai e nu doar scazut,ci sub limita admisibila a saraciei;dar nu doar pentru cateva segmente sociale,ci pentru toata populatia acestei tari,pentru noi toti.Toti traim foarte greu,pentru toti alimentele si medicamentele sunt extrem de scumpe - pentru multi chiar greu sau deloc accesibile! - dar nut toti iesim sau am iesit in strada;si nu din lasitate,ci pentru ca nu e o solutie.Trebuie sa fim foarte atenti,fiindca suntem impinsi cumva sa iesim in strada:ne-am gandit oare,ca poate chiar asta se doreste?! Sa iesim cat mai multi in strada si cat mai agitati si furiosi?!Ne-am gandit oare ca poate astfel servim de fapt interesele sistemului,ale acestui sistem care se pare ca ne ofera motivatii sa ne revoltam ca sa ne poata pune botnita mai usor si definitiv?! E o intrebare si o premiza de gandire pe care o lansez tuturor celor care mai vor sa si gandeasca:si stiu ca sunt inca multi,foarte multi in tara aceasta!
   In alta ordine de idei,se discuta chipurile in perioada aceasta,pe marginea ordonantei de lege privind introducerea cartilor de identitate biometrice.Si ni s-a spus ca e posibil sa existe si alternativa optiunii pentru un act de identitate simplu,nu electronic.Mare atentie,sau mai bine spus:ATENTIE MAXIMA! Ni s-a spus aceasta exact inaintea unui alt miting organizat impotriva implementarii actelor electronice,tocmai pentru a slabi atat atentia noastra,cat si pentru a reduce numarul participantilor la acest miting;asadar,sa nu ne lasam inselati de aparente,pentru ca nu toate cutiile si ambalajele frumoase,contin neaparat si lucruri importante sau pretioase!!! Probabil ca in final se vor gasi destule motivatii pentru a nu lasa loc nici unei alte optiuni,sau daca vor lasa,aceasta ar fi pe o peroada scurta de timp si nu vom putea avea acces la multe servicii sociale utilitare;si din start,vor fi multi astfel care,chiar daca se vor opune la inceput,vor ceda pe parcurs,mai devreme sau mai tarziu; si tocmai pe aceasta si mizeaza sistemul,pe slabiciunile noastre.
   Sa avem dar atentia treaza si sa analizam bine tot ce se intampla in jurul nostru in aceste vremuri grele pentru noi toti si sa intelegem clar,ca prin forta,prin revolte,nu vom face decat sa le oferim parghii de reprimar si control,de ce nu chiar,totalitar. Si sa ne rugam;sa ne rugam sa nu ne lase Dumnezeu in inselare si sa ne intareasca spre marturisire.

Niciun comentariu: