vineri, 17 decembrie 2010

TOTUSI,ROMANIA INCA MAI EASTE UN STAT NATIONAL DE DREPT

Conform Constitutiei,Romania inca mai este un stat national de drept,desi se vede ca multi au uitat aceasta sau se prefac oarecum ca au uitat.Si spun asta pentru ca este de neanteles cum nici un jurnalist,nici un om de presa(sau poate,extrem de putini?!) si nici bloggerii nu aduc pe tapet ca motivatie Constitutia Romaniei in lupta impotriva homosexualitatii si a tuturor acestor asa-zise libertati care atenteaza la credinta noastra crestin-ortodoxa.
  Este adevarat ca homosexulitatea,de exemplu,este un mare pacat si este la fel de adevarat ca nu trebuie sa ne rusinam cu astfel de afirmatii clar religioase,dar daca ne oprim doar la acest argument nu este destul;pentru ca nu este destul pentru cei care au puterea de schimba Legislatia acestei tari si nu este destul pentru toti cei care lupta cu tarie impotriva credintei noastre si pentru toti cei rauvoitori nu e deloc suficient sa le aduci doar motivatii religioase.
  Constitutia Romaniei prevede clar ca Romania este un "stat national de drept si suveran":aceasta inseamna ca toate minoritatile - etnice,culturale,religioase - trebuie sa respecte specificul national al majoritatii care formeaza statul respectiv. Prin urmare,daca nu tuturor le convine prezenta icoanelor in scoli si institutii publice,este problema lor:nimeni nu-i obliga sa se inchine la ele.Daca exista homosexuali este tot problema lor,dar acestia nu au dreptul sa lezeze bunul-simt si credinta majoritatii cetatenilor acestei tari care totusi,in proportie de 91% sunt crestini-ortodocsi!
  Si sunt convinsa ca in jurnalism,in media in general sunt multi oameni inteligenti si cultivati,oameni care au studiat Dreptul si au destule argumente pentru a apara convingerile noastre religioase,ale romanilor;nu sunt convinsa insa ca vor sa faca aceasta. Ma astept ca,totusi,cel putin blogerii care au site-uri cu acest specific sa abordeze toate aceste probleme si cu argumentatii cu caracter juridic,fiind probabil singurul mod in care am putea fi ascultati si ne-am face mai "credibili". Si ar fi bine sa se faca aceasta acum,pana cand nu se hotarasc "cei de sus" sa schimbe Constitutia!
 
  Ca un fel de nota de subsol vreau sa adaug aici,ca mi-a placut cum domnul presedinte Basescu a spus cu multa franchete pe un post de televiziune zilele acestea,referitor la schimbarea legii prin care tiganii au primit denumirea de "romi",ca nu este democratic si nici principial sa fie inlocuita o lege cu alta in sens total opus, vizand acelasi "subiect"! Speram din tot sufletul sa fie la fel de principial si in privinta respectarii Constitutiei tarii noastre - "subiectul" fiind specificul national si statalitatea de drept.

Niciun comentariu: